Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OTVORIO IZLOŽBU POSVEĆENU IVI ANDRIĆU

mala izlozba 2Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić proglasio je otvorenom izložbu posvećenu Ivi Andriću koja je upriličena u galeriji „Sava Šumanović“ u Brčkom povodom 60 godina od Andrićevog dobijanja Nobelove nagrade za književnost.

Predsjednik Milić je istakao da je i danas veoma aktuelna životna filozofija ovog nobelovca, koji je važio za izvrsnog poznavaoca psihologije i karaktera ljudi koji žive na ovim prostorima.

Zahvalio se Državnom arhivu Srbije na ustupljenoj građi za izložbu Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta" u Brčkom, koje je organizator ove izložbe.izlozba3

Potpredsjednica „Prosvjete“ Vedrana Dragičević rekla je da je izložba bila planirana prošle godine, ali da je zbog epidemije virusa korona njeno otvaranje odgođeno, te da je Brčko drugi grad u BiH u kojem je izložba organizovana, nakon što je predstavljena posjetiocima Andrićgrada u Višegradu u Galeriji „Lubarda“.

Izložba će biti otvorena do petog maja.

Podijelite na društvenim mrežama