Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU REBALANSA BUDŽETA

mala  2 јавна расправа ребалансJavna rasprava o Prijedlogu rebalansa Budžeta Brčko distrikta BiH za 2022. godinu, u iznosu od 27.855.000 KM, održana je u prisustvu velikog broja građana.

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH i član skupštinske Komisije za budžet Ivo Filipović rekao je da su na javnoj raspravi izneseni veliki ali opravdani zahtjevi građana te da će im se odgovoriti u skladu s mogućnostima.

„Kada su u pitanju zahtjevi koji se odnose na razvoj infrastrukture koja je okosnica jedne zajednice kao što je Brčko distrikt, nadam se da ćemo naći sredstva u rebalansu, jer u redovnom budžetu za ove potrebe nisu izdvojena značajna sredstva“, rekao je Filipović.

On je napomenuo da je ovo prvi put da je organizovana javna rasprava o prijedlogu rebalansa budžeta s ciljem da se čuju mišljenja i prijedlozi građana kako bi se bolje raspodijelila ta sredstva.

Predsjednici mjesnih zajednica  Bijeljinska cesta (naselje „Š“) i Prijedor Žiko Novaković i Ivo Bošnjaković istakli su da je rebalansom neophodno izdvojiti novac za održavanje vodovodne mreže i asfaltiranje puteva u ovim, ali i ostalim mjesnim zajednicama u Distriktu, dok su predstavnici pacijentskih udruženja ukazali na potrebu formiranja hospisa.

Podijelite na društvenim mrežama