Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

MILIĆ: DEVETI MAJ UVRSTITI U PRAZNIKE DISTRIKTA

mala  побједе фото 7Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je obaveza Brčko distrikta da kroz Zakon o praznicima deveti maj-Dan pobjede nad fašizmom predvidi kao praznik, s tim da ne bi bio neradni dan.

Milić je napomenuo da je deveti maj jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji čovječanstva te da je obaveza svih nas da čuvamo kulturu sjećanja na tekovine NOB-a.

On je naveo da je za uvođenje devetog maja kao zvaničnog praznika Distrikta potrebno donijeti novi zakon o praznicima u Brčko distriktu.Dan pobjede foto 6

„Trebali bi napraviti jedan iskorak i na simboličan način kroz zakon o praznicima istaći našu antifašističku prošlost. Nadam se da ćemo postići konsenzus da taj novi zakon u što skorije vrijeme uputimo u skupštinsku proceduru“, zaključio je Milić.

Milić je napomenuo da je u toku izmjena Zakona o praznicima, ali u dijelu koji se odnosi na kaznene odredbe za one koji se ne pridržavaju skupštinske odluke o neradnim danima tokom praznika.

Povodom devetog maja - Dana pobjede nad fašizmom predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić položio je vijenac na partizanskom spomen-obilježju u našem gradu u pomen žrtvama fašističkog terora.

Podijelite na društvenim mrežama