Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pratiti uživo prenos sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH ili video snimak posljednje održane sjednice. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH

U SRIJEDU 25. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE

mala Foto pripremni za 25.rsŠefovi poslaničkih klubova dogovorili su danas na pripremnom sastanku da 25. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH sa 37 tačaka dnevnog reda bude održana u srijedu 25. maja. Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da će se na najavljenoj sjednici raspravljati o rebalansu budžeta Distrikta za 2022. godinu ukoliko Vlada Distrikta i skupštinska Komisija za budžet pripreme adekvatne materijale za tu tačku.

„Pod pretpostavkom da taj materijal bude dostavljen na vrijeme poslanicima, vjerujem da bismo u toku te sjednice mogli da odobrimo i rebalans budžeta“, istakao je predsjednik Milić.

On je napomenuo da je predviđena rasprava o Nacrtu zakona o civilnim žrtvama rata u prvom čitanju, dok će se u drugom čitanju pred poslanicima naći Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH  kojim je predviđeno uvođenje sankcija za postupanje suprotno tom zakonu.

„U prvom čitanju imat ćemo Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije kao i niz informacija koje se tiču funkcionisanja institucija Brčko distrikta“, dodao je predsjednik Milić.

            Na 25. redovnom zasjedanju poslanici će se, između ostalog, izjasniti o izmjenama Zakona o radu  Brčko distrikta i o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji javne uprave i institucija Brčko distrikta, u drugom čitanju,  te o nekoliko odluka koje se odnose na utvrđivanje javnog interesa.

Sjednica će biti održana u sali za plenarna zasjedanja s početkom u 10 sati i njen prenos uživo može se pratiti putem YouTube kanala Skupštine.

Podijelite na društvenim mrežama