Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

ODRŽAN SASTANAK PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE I STUDENATA MEDICINSKIH FAKULTETA

mala  - студенти - састанак са предсједником СкупштинеPredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas sa  studentima medicine iz Brčkog koji studiraju na fakultetima u Foči i Banjojluci o njihovoj inicijativi da im  se po završetku studija omogući radni angažman u Javnoj zdravstvenoj ustanovi (JZU) „Zdravstveni centar Brčko“. Predsjednik Milić je pozdravio ovu inicijativu i napomenuo da temelj svakog zdravstva jesu kvalitetni kadrovi. 

„Ovo je dobra prilika da s mladim ljudima razgovaramo o njihovim ambicijama i željama s jedne strane, a s  druge strane da se upoznamo i s načinom njihovog školovanja u drugim gradovima u Republici Srpskoj i kako lokalna vlast može da pomogne studentima“, rekao je Milić novinarima.

On je podsjetio da Brčko distrikt izdvaja značajna sredstva kako za studentske stipendije tako i za smještaj studenata u studentskim domovima na području BiH, ali i za rad JZU „Zdravstveni centar Brčko“.

Sekretar Unije studenata Republike Srpske Nemanja Mitrović koji je i student šeste godine Medicinskog fakulteta u Foči, rekao je da na Medicinskom fakultetu u Foči i Banjaluci ima 50 studenata iz Brčkog, te da ih je mnogo koji studiraju i van granica BiH.

„Želimo da ostanemo na ovim područjima. Želimo da imamo sigurnost, da radimo u Brčkom i da doprinesemo našoj populaciji“, istakao je Mitrović.Фото - студенти - састанак са менаџментом ЈЗУ

Nakon sastanka, zajedno sa predsjednikom Skupštine i njihovim profesorima koji su prisustvovali sastanku, posjetili su JZU „Zdravstveni centar Brčko“ gdje su razgovarali s menadžmentom ove ustanove.

Prvi zamjenik direktora JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Đorđe Lazić rekao je da u ovoj ustanovi ima prostora da se studentima omogući zaposlenje nakon diplomiranja, jer u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti JZU  nedostaje 70 ljekara.

„Što se tiče ljekara, kod nas je stanje deficita. Na skoro svakih deset dana raspisujemo konkurse za ljekare, medicinske sestre i specijaliste. Manjak tog kadra će se odraziti na kvalitet liječenja pacijenata“, rekao je Lazić.

Podijelite na društvenim mrežama