ODRŽAN SASTANAK S PREDSTAVNICIMA UDRUGE „BEBA VIŠE“

mala beba više - sastanak 1Poboljšanje postojećih uvjeta za liječenje neplodnosti u Distriktu bila je tema sastanka predstavnika Skupštine i Vlade Brčko distrikta, Fonda zdravstvenog osiguranja i članova Udruge građana za borbu protiv neplodnosti „Beba više“.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić pozdravio je dosadašnje inicijative Udruge „Beba više“ i istaknuo da i današnji sastanak  govori o nedvojbenoj potpori inicijativama koje su u funkciji poboljšanja nataliteta na prostoru Distrikta Brčko.

„Siguran sam da ćemo učiniti sve da stvorimo preduvjet da ove dobre inicijative zažive u praksi“, kazao je Milić.

Udruga „Beba više“ uputila je mjerodavnima inicijativu da se korisnicima Fonda zdravstvenog osiguranja Distrikta omogući financiranje četvrtog i petog postupka izvantjelesne oplodnje, kirurških zahvata kod liječenja muške neplodnosti i postupka izvantjelesne oplodnje ženama koje su bez partnera ali se žele ostvariti kao majke.

Iz Udruge su predložili i da se građanima, prije svega onkološkim pacijentima, omogući  zaleđivanje genetskog materijala.

„Do sada smo imali pozitivne prakse i bili prvi u BiH što se tiče liječenja neplodnosti.  Fond financira dva postupka, a treći postupak se financira sredstvima Vlade Brčko distrikta iznosu od 176.000 KM. Od prošle godine do danas u Distriktu rođeno je desetero djece iz postupka izvantjelesne oplodnje“, napomenuo je Željko Lazarević, predsjednik Udruge građana za borbu protiv neplodnosti „Beba više“ .

Podijelite na društvenim mrežama