ODRŽANA ŠESTA IZVANREDNA SJEDNICA, USVOJEN TREĆI REBALANS PRORAČUNA

mala 6. vanredna sjednica-rebalansNa šestom izvanrednom zasjedanju, koje je održano danas, Skupština Brčko distrikta usvojila je treći rebalans proračuna Distrikta za 2021. godinu u iznosu od 16.414.000 KM.

Proračun Distrikta za 2021. godinu na ovaj način povećan je na oko 277.000.000 KM.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je najveći dio rebalansa, 14.500.000 KM, osiguran prijenosom sredstava kapitalnog proračuna iz ranijih godina te da je ostatak osiguran uštedama i novim prihodima. 

Milić je istaknuo da je rebalansom osigurano dodatnih 180 000 KM za stipendije studenata kako bi je za ovu godinu dobili svi koji su ispunili kriterije, kao i 50 000 KM za potrebe završetka sanacije objekta braniteljsko-invalidske skrbi za srpsku boračku komponentu.

 „Prema potrebama, od tih novih rashoda bit će financirani završetak radova na kamernom teatru,  projektiranje i izgradnja dijela pješačke zone i izgradnja tri vrtića. Trećim rebalansom izdvojen je novac i za realizaciju programa lokalne integracije i za dva projekta rekonstrukcije u Odjelu za izbjegle i raseljene osobe“, pojasnio je Milić.

Nakon što je održana šesta izvanredna sjednica, zastupnici su nastavili i završili 16. redovito zasjedanje na kojem je, između ostalog, razmotreno šest izvješća o reviziji financijskog poslovanja Vladinih odjela i pravosuđa Brčko distrikta za 2020. godinu.

Podijelite na društvenim mrežama