POČELA REKONSTRUKCIJA ULICA I CESTA NA PODRUČJU DISTRIKTA

mala Radovi ulica foto 1Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica Vuka Karadžića i Dušana Vasiljeva kojim je službeno obilježen početak građevinskih radova na više lokacija na području Distrikta.

Predsjednik Milić podsjetio je da je, na temelju skupštinske odluke, za poslove rekonstrukcije, sanacije i izgradnju ulica i kružnih tokova za 2022. godinu izdvojeno 4 300 000 KM.

        „Značajan dio ovih radova bit će obavljen na području grada kao i na važnijim magistralnim dionicama. S obzirom da je uža gradska jezgra prethodnih godina bila zapostavljena kada su u pitanju ovi kapitalni projekti, na ovaj način ispravit ćemo i tu anomaliju“, istaknuo je predsjednik Milić.

Dodao je da najstariji dio grada kojem pripada Ulica Vuka Karadžića neće biti zapostavljen te da će se u suradnji s Povjerenstvom za zaštitu povijesnih spomenika BiH raditi na uređenju kulturno-povijesnih spomenika koji su dio ovog regulacijskog plana, što podrazumijeva obnovu zaklade Krsmanovića. 

Ravnatelj Javnog poduzeća „Ceste Brčko“ Vlado Jevtić rekao je da je ove godine planirana realizacija 26 projekata iz oblasti cestovne infrastrukture, od kojih se 20 odnosi na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju cesta, dva projekta odnose se na izgradnju kružnih tokova i to na ulazu u naselje „Š“ i kod gradskog stadiona, u naseljima Gorice i Gredice radit će se na izgradnji dva autobusna stajališta, te će na dva raskrižja u naseljima Četvrti srpnja i Brka biti postavljeni semafori.

Jevtić je napomenuo da su ukupni troškovi održavanja i izgradnje, rekonstrukcije i sanacije cestovne infrastrukture za ovu godinu Javnog poduzeća „Ceste Brčko“, veći od 9 000 000 KM.

Podijelite na društvenim mrežama