Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pratiti uživo prijenos sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH ili video snimak posljednje održane sjednice. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH

ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK, UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 26. REDOVITU SJEDNICU

mala foto Pripremni za 26. rsVoditelji zastupničkih klubova održali su danas pripremni sastanak na kojem su dogovorili dnevni red za 26. redovitu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH, koja će biti održana u srijedu, 8. lipnja, po završetku nastavka 25. redovitog zasjedanja.

Na dnevnom redu je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak u prvom čitanju.

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović podsjetio je da se izmjene ovog zakona odnose na promjenu osnovice za oporezivanje s dosadašnjih 500 KM na 1200 KM, s ciljem da se pomogne građanima s najnižim primanjima.

 Filipović je istaknuo da će se na dnevnom redu naći i set dopuna i izmjena zakona o plaćama i naknadama u institucijama i javnoj upravi Distrikta, kao i izmjene i dopune Zakona o zaštiti od požara, izmjene Zakona o planiranju, projektiranju i razvitku i Zakona o zastupnicima, te dopuna Zakona o izvršenju proračuna, sve u prvom čitanju.

U drugom čitanju, na 26. redovitoj sjednici, naći će se Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije kao i izmjene i dopune Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH. 

 Pred zastupnicima će biti i Financijsko izvješće i Izvješće o radu Izbornog povjerenstva Brčko distrikta za 2021. godinu, kao i Plan i program rada ovog Povjerenstva za 2022. godinu, i nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa.

 

Podijelite na društvenim mrežama