Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pratiti uživo prijenos sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH ili video snimak posljednje održane sjednice. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH

U SRIJEDU 27. REDOVITA SJEDNICA SKUPŠTINE

U srijedu, 22. lipnja, bit će održana 27. redovita sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH, dogovoreno je danas na pripremnom sastanku voditelja zastupničkih klubova i predstavnika Vlade na kojem je utvrđen i dnevni red ove sjednice.

            Zastupnici će se izjasniti, u drugom čitanju, o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, kao i o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, o izmjenama Zakona o izvršenju proračuna Distrikta i  Zakona o planiranju, projektiranju i razvitku, te o izmjenama i dopunama zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u javnoj upravi, institucijama i Policiji Brčko distrikta.

            Predsjednik Skupštine Siniša Milić podsjetio je da će se izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak povećati neoporezivi dio dohotka sa sadašnjih 500 KM na 1200 KM i da bi to trebalo biti primjenljivo od sljedećeg mjeseca.  

            Milić je istaknuo da su značajne i izmjene Zakona o porezu na dobit čiji nacrt će se u prvom čitanju naći pred zastupnicima na 27. redovitom zasjedanju, a kojim će se dvostruko oslobađanje od poreza odnositi samo na proizvodnju na području Brčko distrikta kako bi se spriječila zlouporaba tog benefita.

„Sredstva koja bi bila oslobođena na ovaj način pravna osoba bi bila dužna investirati isključivo na prostoru Brčko distrikta“, pojasnio je Milić.

           U prvom čitanju, zastupnici će se izjasniti i o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji, Policiji i policijskim službenicima Brčko distrikta, o izvješćima o radu i o planovima i programima rada institucija, javnih poduzeća i fondova Distrikta, kao i o odlukama o utvrđivanju javnog interesa.

           Početak 27. redovite sjednice zakazan je za 10 sati.

Podijelite na društvenim mrežama