BILTENLAT

     

     

     

     

    DUGME REGISTRA

    skupstinalogogif

    SLUŽBENI GLASNIK

    sglasnik

     

    KONKURS ZA IZBOR I IMENOVANJE PET ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA JAVNOG PREDUZEĆA „KOMUNALNO BRČKO“ D. O. O. BRČKO DISTRIKT BOSNE I HERCEGOVINE

    Objavljeno: 14.06.2024.
    Kompletan konkurs preuzmite OVDJE, a prijavu za konkurs preuzmite OVDJE.

    Na osnovu člana 11a Zakona o Javnim preduzećima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Brčko distrikta BiH“, broj 22/18 – prečišćeni tekst i brojevi: 5/20 i 10/22), Komisija za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetska komisija Skupštine Brčko distrikta BiH, raspisuje

    KONKURS

    ZA IZBOR I IMENOVANJE PET ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA

    JAVNOG PREDUZEĆA „KOMUNALNO BRČKO“ D. O. O. BRČKO DISTRIKT BOSNE I HERCEGOVINE

     

            Komisija za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetska komisija Skupštine Brčko distrikta BiH raspisuje Konkurs za izbor i imenovanje pet (5) članova Upravnog odbora Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ d. o. o. Brčko distrikt Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Konkurs).

    Upravni odbor se imenuje na period od četiri godine, uz mogućnost ponovnog imenovanja, s tim da isti članovi ne mogu biti imenovani više od dva puta uzastopno.

     

    Opšti uslovi koje kandidat mora da ispunjava:

    1. da je državljanin BiH;
    2. da nije obuhvaćen odredbom člana IX stava 1 Ustava BiH;
    3. da je zdravstveno sposoban.

     

    Posebni uslovi koje kandidat mora da ispunjava:

    1. najmanje visoka stručna sprema;
      1. najmanje pet godina radnog iskustva.

     

    Članovi Upravnog odbora ne mogu biti:

    1. direktori javnih preduzeća,
    2.  lica koja su u upravnim odborima drugih javnih preduzeća,
    3.  direktor drugog preduzeća koje je osnovano ili je u vlasništvu javnog preduzeća,
    4.  lica koja imaju manje kvalifikacije i manje radnog iskustva od rukovodnog organa javnog preduzeća, kojeg biraju,
    5.  lica koja su u radnom odnosu u javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ d. o. o. Brčko distrikt Bosne i Hercegovine,
    6. lica koja su pravosnažnom sudskom presudom osuđivana za vršenje krivičnih djela i lica protiv kojih se vodi krivični postupak, osim krivičnih djela iz oblasti saobraćaja.

     

    PODNOŠENJE PRIJAVE

         Uz prijavu, potrebno je da kandidat dostavi sljedeću dokumentaciju:

    1. ovjerenu kopiju diplome;
    2. uvjerenje/potvrdu o radnom iskustvu (original ili ovjerena kopija);
    3. uvjerenje o državljanstvu (original ili ovjerena kopija ne starije od tri mjeseca);
    4. svojeručno potpisanu i od nadležnog organa ovjerenu izjavu da kandidat nije obuhvaćen odredbom člana IX stava 1 Ustava BiH (ne stariju od tri mjeseca);
    5. svojeručno potpisanu i od nadležnog organa ovjerenu izjavu da kandidat nije direktor drugog javnog preduzeća, da nije u upravnim odborima drugih javnih preduzeća, da nije direktor drugog preduzeća koje je osnovano ili je u vlasništvu javnog preduzeća i da nije u radnom odnosu u Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ d. o. o. Brčko distrikt Bosne i Hercegovine (ne stariju od tri mjeseca).

    Kandidati podnose prijavu u zatvorenoj koverti lično u zgradu Skupštine Brčko distrikta BiH u prijemnu kancelariju ili poštom na adresu: Skupština Brčko distrikta BiH – Komisija za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetska komisija, Ulica Mladena Maglova broj 2, 76100 Brčko, s naznakom:   

    PRIJAVA NA KONKURS ZA IZBOR I IMENOVANJE PET ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA JAVNOG PREDUZEĆA „KOMUNALNO BRČKO“ D. O. O. BRČKO DISTRIKT BOSNE I HERCEGOVINE – NE OTVARAJ“.

     

    Potpisana prijava na Konkurs podnosi se na propisanom obrascu koji se može preuzeti na pisarnici Skupštine Brčko distrikta BiH kao i na internet-stranici Skupštine Brčko distrikta BiH (www.skupstinabd.ba).

    Konkurs je otvoren petnaest (15) dana od dana objavljivanja na internet-stranici Skupštine Brčko distrikta BiH (www.skupstinabd.ba) i na internet-stranici Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ d. o. o. Brčko distrikt Bosne i Hercegovine (www.komunalno.ba). U slučaju različitog datuma objave na internet stranici kao rok za podnošenje prijave računa se posljednji datum objave na internet stranici.

    Komisija za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetska komisija Skupštine Brčko distrikta BiH će izvršiti selekciju prijavljenih kandidata.

    S kandidatima koji ispunjavaju propisane uslove bit će obavljen intervju. Mjesto i termin intervjua će biti objavljeni na oglasnoj ploči Skupštine Brčko distrikta BiH i internet-stranici Skupštine Brčko distrikta BiH (www.skupstinabd.ba).

    Nakon sprovedenog intervjua Komisija za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetska komisija Skupštine Brčko distrikta BiH će obavijestiti najbolje rangirane kandidate s rang-liste, da u roku od pet (5) dana od dana obavještenja dostave uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti (ne starije od tri mjeseca), uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak osim krivičnih djela iz oblasti saobraćaja (ne starije od tri mjeseca) i uvjerenje da kandidat nije pravosnažno osuđivan za vršenje krivičnih djela (ne starije od tri mjeseca).

    Skupština Brčko distrikta BiH će imenovati članove Upravnog odbora s rang-liste kandidata koju utvrdi Komisija, u roku od trideset (30) dana od dana dostavljanja iste.

    Odluka o imenovanju pet članova Upravnog odbora Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“  d. o. o. Brčko distrikt Bosne i Hercegovine bit će objavljena u Službenom glasniku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

    Odluka o imenovanju člana Upravnog odbora je konačna i protiv nje se može pokrenuti upravni spor.

    NAPOMENA

    Za diplome koje su stečene u inostranstvu nakon 6. aprila 1992. godine potrebna je nostrifikacija.

    Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

    Broj: 01.7-48-94/24

    Brčko, 14. 06. 2024. godine

    PREDSJEDAVAJUĆA  KOMISIJE

    Ina Pamukčić