BILTENLAT

     

     

     

     

    DUGME REGISTRA

    skupstinalogogif

    SLUŽBENI GLASNIK

    sglasnik

     

    JAVNI KONKURS za izbor 3 (tri) člana Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana

    Objavljeno 24.06.2024. Preuzmi KONKURS, PRIJAVA.

    Na osnovu člana 53. Poslovnika o radu Skupštine Brčko distrikta BiH („Službeni glasnik Brčko distrikta BiH“ – prečišćeni tekst broj 54/18 i brojevi: 17/20 i 24/20) i člana 25 Kodeksa ponašanja poslanika  Skupštine Brčko distrikta BiH („Službeni glasnik Brčko distrikta BiH“ broj 14/24), Komisija za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetska komisija Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine raspisuje

    JAVNI KONKURS

        za izbor 3 (tri) člana Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja

    poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana

    I                     - Raspisivanje Javnog konkursa

    Komisija za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetska komisija Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu „Konkursna komisija“) raspisuje Javni konkurs za izbor 3 (tri) člana Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana.

    Članove Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana imenuje Skupština Brčko distrikta BiH.

    Mandat članova Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana traje 4 (četiri) godine, počevši  od dana imenovanja.

    II                 - Ravnopravna zastupljenost

    U sastavu Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH nastojat će se obezbijediti zastupljenost spolova, u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini.

    III   - Opći uslovi

    Opći uslovi koje član Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana treba da ispunjava su sljedeći:

    1. da je punoljetan;
    2. da je državljanin Bosne i Hercegovine
    3. da ima prebivalište na teritoriji Brčko distrikta BiH.

    IV    - Posebni uslovi

    Pored općih uslova član Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana mora ispunjavati i posebne uslove:

    l) da se protiv lica ne vodi krivični postupak, 

    2) da nije član političke stranke,

    3) da ima najmanje deset godina iskustva u obavljanju poslova odabrane profesije,

    4) da ima nesumnjiv ugled u društvu koji se dokazuje odgovarajućim referencama,

    5) poželjno je da je uključen u društveno-koristan rad, kao i da ima eventualno javno zapažen angažman na pitanjima od interesa javnosti.

    V – Dokumentacija

    Prijava na Javni konkurs treba da sadrži sljedeću dokumentaciju:

    1. prijavni obrazac s kontakt podacima podnosioca prijave, listom dostavljenih dokumenata i svojeručno potpisan od podnosioca prijave;
    2. uvjerenje o državljanstvu;
    3. uvjerenje o prebivalištu;
    4. uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka;
    5. potpisana i ovjerena izjava da lice nije član političke organizacije;
    6. uvjerenje ili potvrda poslodavca o radnom iskustvu u obavljanju poslova odabrane profesije;
    7. drugu dokumentaciju koja dokazuje uslove iz tačke IV alineja 4) i 5).

    Kandidati podnose prijavu u zatvorenoj koverti lično u zgradu Skupštine Brčko distrikta BiH u prijemnu kancelariju ili poštom na adresu: Skupština Brčko distrikta BiH — Komisija za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetska komisija, Mladena Maglova br. 2, 76100 Brčko, s naznakom:

    „PRIJAVA NA JAVNI KONKURS ZA IMENOVANJE TRI ČLANA KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE KODEKSA PONAŠANJA POSLANIKA U SKUPŠTINI BRČKO DISTRIKTA BiH IZ REDA GRAĐANA - NE OTVARAJ”.

    Potpisana prijava na javni oglas podnosi se na propisanom prijavnom obrascu koji se može preuzeti na pisarnici Skupštine Brčko distrikta BiH kao i na zvaničnoj web-stranici Skupštine Brčko distrikta BiH (www.skustinabd.ba).

    Javni konkurs će se objaviti na zvaničnoj internet stranici Skupštine Brčko distrikta BiH i RNU „Radio Brčko”.

    Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana posljednjeg objavljivanja Javnog konkursa u jednom od navedenih sredstava informisanja.

    Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

    Po zatvaranju javnog konkursa, Konkursna komisija vrši pregled i klasifikaciju prijava kandidata za one koji ispunjavaju uslove tražene javnim konkursom.

    Konkursna komisija će obavijestiti putem zvanične web-stranice Skupštine Brčko distrikta BiH sve prijavljene kandidate o rezultatima izvršene klasifikacije kandidata najkasnije pet dana prije održavanja intervjua s kandidatima koji ispunjavaju uslove propisane Javnim konkursom.

    Nakon provedenog postupka intervjuisanja Konkursna komisija će sačiniti rang-listu s redoslijedom kandidata, prema ukupnom broju bodova za svakog kandidata i dostaviti Skupštini Brčko distrikta BiH na razmatranje.

    Skupština Brčko distrikta BiH će cijeneći položaj kandidata na dostavljenoj rang-listi donijeti odluku o imenovanju tri člana Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika u Skupštini iz reda građana.

    Za sve dodatne informacije zainteresirani kandidati se mogu obratiti u Skupštinu Brčko distrikta BiH na broj: 049/215/516 lokal - 106.