BILTENLAT

     

     

     

     

    DUGME REGISTRA

    skupstinalogogif

     

     

     

     SLUŽBENI GLASNIK

    sglasnik

     

    JAVNI NATJEČAJ za izbor 3 (tri) člana Povjerenstva za provedbu Kodeksa ponašanja zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana

    Objavljeno 24.06.2024. Preuzmi NATJEČAJ, PRIJAVA.

    Na temelju članka 53 Poslovnika o radu Skupštine Brčko distrikta BiH (Službeni glasnik Brčko distrikta BiH, broj 54/18 – pročišćeni tekst i brojevi: 17/20 i 24/20) i članka 25 Kodeksa ponašanja zastupnika Skupštine Brčko distrikta BiH (Službeni glasnik Brčko distrikta BiH, broj 14/24), Povjerenstvo za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetno povjerenstvo Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, raspisuje

    JAVNI NATJEČAJ

        za izbor 3 (tri) člana Povjerenstva za provedbu Kodeksa ponašanja

    zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana

    I.                    Raspisivanje Javnog natječaja

    Povjerenstvo za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetno povjerenstvo Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Natječajno povjerenstvo) raspisuje Javni natječaj za izbor 3 (tri) člana Povjerenstva za provedbu Kodeksa ponašanja zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana.

    Članove Povjerenstva za provedbu Kodeksa ponašanja zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana imenuje Skupština Brčko distrikta BiH.

    Mandat članova Povjerenstva za provedbu Kodeksa ponašanja zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana traje 4 (četiri) godine, počevši  od dana imenovanja.

    II.                 Ravnopravna zastupljenost

    U sastavu Povjerenstva za provedbu Kodeksa ponašanja zastupnika Skupštine Brčko distrikta BiH nastojat će se osigurati zastupljenost spolova, sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini.

    III.             Opći uvjeti

    Opći uvjeti koje član Povjerenstva za provedbu Kodeksa ponašanja zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana treba ispunjavati su sljedeći:

    1. da je punoljetan
    2. da je državljanin Bosne i Hercegovine
    3. da ima prebivalište na teritoriju Brčko distrikta BiH.
    • IV.              Posebni uvjeti

    Pored općih uvjeta član Povjerenstva za provedbu Kodeksa ponašanja zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH iz reda građana mora ispunjavati i posebne uvjete:

    l) da se protiv njega ne vodi kazneni postupak 

    2) da nije član političke stranke

    3) da ima najmanje deset godina iskustva u obavljanju poslova odabrane profesije

    4) da ima nesumnjiv ugled u društvu koji se dokazuje odgovarajućim referencama

    5) poželjno je da je uključen u društveno koristan rad, kao i da ima eventualno javno zapažen angažman na pitanjima od interesa javnosti.

    V.  Dokumentacija

     

    Prijava na Javni natječaj treba sadržavati sljedeću dokumentaciju:

    l. prijavni formular s kontakt podatcima podnositelja prijave, listom dostavljenih dokumenata i vlastoručno potpisan od podnositelja prijave

           2.  uvjerenje o državljanstvu

    1. uvjerenje o prebivalištu
    2. uvjerenje o nevođenju kaznenog  postupka
    3. potpisanu i ovjerenu izjavu da osoba nije član političke organizacije
    4. uvjerenje ili potvrdu poslodavca o radnom iskustvu u obavljanju poslova odabrane profesije
    5. drugu dokumentaciju koja dokazuje uvjete iz točke IV. alineja 4 i 5.

    Kandidati podnose prijavu u zatvorenoj kuverti osobno u zgradu Skupštine Brčko distrikta BiH u prijamni ured ili poštom na adresu: Skupština Brčko distrikta BiH — Povjerenstvo za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetno povjerenstvo, Ulica Mladena Maglova broj 2, 76 100 Brčko, s naznakom:

    „PRIJAVA NA JAVNI NATJEČAJ ZA IMENOVANJE TRI ČLANA POVJERENSTVA ZA PROVEDBU KODEKSA PONAŠANJA ZASTUPNIKA U SKUPŠTINI BRČKO DISTRIKTA BiH IZ REDA GRAĐANA – NE OTVARAJ”.

    Potpisana prijava na javni natječaj podnosi se na propisanom prijavnom formularu koji se može preuzeti na pisarnici Skupštine Brčko distrikta BiH kao i na službenoj web-stranici Skupštine Brčko distrikta BiH (www.skustinabd.ba).

    Javni natječaj će se objaviti na službenoj internetskoj stranici Skupštine Brčko distrikta BiH i RNU „Radio Brčko”.

    Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana posljednjeg objavljivanja Javnog natječaja u jednom od navedenih sredstava informiranja.

    Nepravovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

    Po zatvaranju javnog natječaja, Natječajno povjerenstvo obavlja pregled i klasifikaciju prijava kandidata za one koji ispunjavaju uvjete tražene Javnim natječajem.

    Natječajno povjerenstvo će izvijestiti preko službene web-stranice Skupštine Brčko distrikta BiH sve prijavljene kandidate o rezultatima izvršene klasifikacije kandidata najkasnije pet dana prije održavanja intervjua s kandidatima koji ispunjavaju uvjete propisane Javnim natječajem.

    Nakon provedenog postupka intervjuiranja Natječajno povjerenstvo sastavit će rang-listu s redoslijedom kandidata, prema ukupnom broju bodova za svakog kandidata i dostaviti Skupštini Brčko distrikta BiH na razmatranje.

    Skupština Brčko distrikta BiH će cijeneći položaj kandidata na dostavljenoj rang-listi donijeti odluku o imenovanju tri člana Povjerenstva za provedbu Kodeksa ponašanja zastupnika u Skupštini iz reda građana.

    Za sve dodatne informacije zainteresirani kandidati se mogu obratiti u Skupštinu Brčko distrikta BiH na telefonski broj 049 215 516, lokal 106.