BILTENLAT

     

     

     

     

    DUGME REGISTRA

    skupstinalogogif

     

     

     

     SLUŽBENI GLASNIK

    sglasnik

     

    PRIOPĆENJE VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA BRČKO DISTRIKTA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA TOLERANCIJE

    Na Međunarodni dan tolerancije, Vijeće nacionalnih manjina Brčko distrikta želi izraziti svoju predanost promicanju raznolikosti, poštovanja i razumijevanja među svim građanima, bez obzira na nacionalnu, etničku, vjersku ili kulturnu pripadnost. Ovaj dan pruža nam priliku da se zajedno prisjetimo bitnosti tolerancije u izgradnji mirnog i inkluzivnog društva.

    Tolerancija nije samo puko suživljavanje, već aktivno poštovanje različitosti. Kroz suradnju i međusobno uvažavanje, gradimo temelje održivog društva koje cijeni bogatstvo koje donose različite perspektive, jezici, običaji i vjere.

    Vijeće nacionalnih manjina nastavlja raditi na jačanju dijaloga između svih zajednica u našem Distriktu, potičući otvorenu komunikaciju i razmjenu ideja. Na ovaj dan želimo naglasiti važnost edukacije o raznolikosti kako bismo prevladali predrasude i stereotipe te stvorili inkluzivno okružje u kojem svatko ima pravo na slobodu izražavanja vlastite kulture i identiteta.

    Istodobno, Vijeće se zalaže za jačanje zakonodavstva koje štiti prava svih manjinskih zajednica, osigurava jednak pristup obrazovanju, zdravstvenim uslugama i zapošljavanju. Samo zajedničkim naporima možemo izgraditi društvo koje je otporno na diskriminaciju i koje pruža jednake šanse svakom pojedincu, bez obzira na njegovu pripadnost određenoj zajednici.

    Danas, kada se suočavamo s različitim izazovima, solidarnost i međusobno povjerenje postaju ključni elementi naše zajednice. Vjerujemo da je tolerancija most koji nas povezuje, podržava našu zajedničku budućnost i čini nas otpornima na podjele.

    U duhu Međunarodnog dana tolerancije, pozivamo sve građane Brčko distrikta da zajedno radimo na stvaranju inkluzivnog društva u kojem se cijeni i poštuje svaka različitost. Samo zajedno, kao jedinstvena i raznolika zajednica, možemo graditi bolju budućnost za sve nas.

     

    S poštovanjem,

    Asmir Husić

    dopredsjednik Vijeća nacionalnih manjina Brčko distrikta BiH