U SRIJEDU 25. REDOVITA SJEDNICA SKUPŠTINE

mala Foto pripremni za 25.rsVoditelji zastupničkih klubova dogovorili su danas na pripremnom sastanku da 25. redovita sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH s 37 točaka dnevnog reda bude održana u srijedu, 25. svibnja. Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da će se na najavljenoj sjednici raspravljati o rebalansu proračuna Distrikta za 2022. godinu ukoliko Vlada Distrikta i skupštinsko Povjerenstvo za proračun pripreme adekvatne materijale za tu točku.

Opširnije...

PREDSTAVLJEN PROJEKT „DIGITALNO UPRAVLJANJE DEMINIRANIM ZEMLJIŠTEM“

mala Foto 1 digitalizacija deminiranjePovjerenstvo za europske integracije Skupštine Brčko distrikta održalo je danas sjednicu na kojoj je  članovima Povjerenstva i predstavnicima Vladinih odjela predstavljen projekt „Digitalno upravljanje deminiranim zemljištem na području Brčko distrikta BiH„ organizacije „Posavina bez mina“. Predsjednica organizacije „Posavina bez mina“ Svjetlana Pavlović istaknula je da se ovim projektom nudi jedinstveno softversko rješenje kako bi se na jednom mjestu nalazili svi podatci o deminiranim površinama na području Distrikta.

Opširnije...

IZABRANO RADNO TIJELO VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA

mala  фото 3Na konstituirajućoj sjednici Vijeća nacionalnih manjina Brčko distrikta, koja je održana danas, za  predsjedatelja Vijeća izabran je Asmir Huskić iz romske nacionalne manjine, a njegovi zamjenici će biti Lidija Ljubojević iz crnogorske nacionalne manjine i Irmela Turbić iz turske nacionalne manjine.

Opširnije...

POČELA REKONSTRUKCIJA ULICA I CESTA NA PODRUČJU DISTRIKTA

mala Radovi ulica foto 1Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica Vuka Karadžića i Dušana Vasiljeva kojim je službeno obilježen početak građevinskih radova na više lokacija na području Distrikta.

Opširnije...

USVOJEN ZAKON O REGULIRANJU CIJENA U BRČKO DISTRIKTU BiH

mala 24 рс фото 1Skupština Brčko distrikta je na 24. redovitom zasjedanju usvojila Zakon o reguliranju cijena u drugom čitanju kojim bi se trebao stabilizirati rast cijena na tržištu i spriječiti dosadašnja praksa neujednačenih cijena proizvoda na policama i prilikom naplate. Predsjednik Skupštine Siniša Milić napomenuo je da su entiteti ovaj zakon donijeli mnogo ranije i da su Zakonom predviđene novčane kazne za one koji ne budu postupali po zakonu.

Opširnije...

MILIĆ: DEVETI SVIBNJA UVRSTITI U PRAZNIKE DISTRIKTA

mala  побједе фото 7Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je obveza Brčko distrikta da kroz Zakon o praznicima deveti svibnja – Dan pobjede nad fašizmom predvidi kao praznik, s tim da ne bi bio neradni dan.

Opširnije...