Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pratiti uživo prijenos sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH ili video snimak posljednje održane sjednice. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU REBALANSA PRORAČUNA

mala Foto 1 Javna raspravaSkupštinsko Povjerenstvo za proračun održalo je javnu raspravu o Prijedlogu izmjene Proračuna Brčko distrikta za 2022. godinu u iznosu od 37.327.763,39 KM, na koju se odazvao veliki broj građana, predstavnika mjesnih zajednica i udruga.

Opširnije...

ODLUKA O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVE O PRIJEDLOGU REBALANSA

Opširnije...

OTVOREN 15. MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA

mala Foto 2 Milić obilazak izlagačaNa Trgu mladih u Brčkom danas je otvoren 15. međunarodni sajam pčelarstva, pčelinjih proizvoda i opreme koji je okupio pčelare iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Otvorenju sajma nazočio je predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić koji je zajedno s gradonačelnikom Esedom Kadrićem i organizatorima sajma obišao izlagače.

Opširnije...

U PRVOM ČITANJU USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O ŠPORTU I ZAKONA O UDRUGAMA I FUNDACIJAMA

mala Foto 1 30.rsSkupština Brčko distrikta je na 30. redovitom zasjedanju, u prvom čitanju, usvojila nacrte zakona o dopuni Zakona o športu i o izmjenama i dopunama Zakona o udrugama i fundacijama Brčko distrikta.

Opširnije...

ODLUKA o određivanju lokacija biračkih mjesta

Broj: 081/2022

Brčko, 06.09.2022. godine

Opširnije...

DOGOVORENE TRASE AUTOCESTE KROZ BRČKO

mala Foto 1 auto put sastanakPrijedlozi za trase autocesta Beograd – Sarajevo – Beograd  i Beograd – Banjaluka koje prolaze kroz Distrikt prihvaćeni su na sastanku predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta s predstavnicima vlasti BiH, entiteta i javnih poduzeća „Autoceste Republike Srpske“ i „Autoceste Federacije“ i supervizorom za Brčko.

Opširnije...