BILTENLAT

   

   

   

   

  DUGME REGISTRA

  skupstinalogogif

   

   

   

   SLUŽBENI GLASNIK

  sglasnik

   

  ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU „INSTITUCIONALNI OKVIR ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA NA RAZINI BRČKO DISTRIKTA BiH“

  mala DSC 0026U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u Skupštini Brčko distrikta BiH danas je održan okrugli stol na temu: “Institucionalni okvir za ravnopravnost spolova na razini Brčko distrikta BiH“, s ciljem analize učinkovitosti postojećih politika i institucionalnog okvira za ravnopravnost spolova u Distriktu i donošenja novih ili poboljšanja postojećih mehanizama za ravnopravnost spolova.

  SKUPŠTINA PODRŽALA KAMPANJU „16 DANA AKTIVIZMA“

  mala DSC 0410Skupština Brčko distrikta BiH i ove godine podržala je kampanju „16 dana aktivizma“ koju OESS, u suradnji s Omladinskim centrom Vermont, realizira nizom aktivnosti, a s ciljem zaustavljanja rodno zasnovanog nasilja.

  DOPUNA ZAKONA O DJEČJOJ ZAŠTITI NIJE DOBILA POTPORU SKUPŠTINE U PRVOM ČITANJU, RADIT ĆE SE NOVI PROPIS

  mala Foto nastavak 52.rsSkupština Brčko distrikta BiH u nastavku 52. redovite sjednice nije usvojila Nacrt zakona o dopuni Zakona o dječjoj zaštiti u prvom čitanju.

  ODOBRENO DODATNO KREDITNO ZADUŽENJE ZA PROJEKT „VODOOPSKRBA BRČKO“

  mala DSC 0377Skupština Brčko distrikta BiH je na započetoj 52. redovitoj sjednici usvojila Odluku o dodatnom kreditnom zaduženju Distrikta kod Europske banke za obnovu i razvitak za realizaciju projekta „Vodoopskrba Brčko“. Dodatno kreditno zaduženje je isto kao i prvobitno i iznosi 6 500 000 eura.

  DNEVNI RED I RADNI MATERIJAL 52. REDOVNITU SJEDNICU SKUPŠTINE

  Raspoloživi radni materijal preuzmite OVDJE.

  Sjednica će se održati po završetku nastavka 51. sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH zakazanog za 9. studenog 2023. godine (četvrtak) s početkom u 11 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.    

  ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK, UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 52. REDOVITU SJEDNICU

  mala Foto 3 pripremni za 52.rsU četvrtak, devetoga studenoga, s početkom u 11 sati,  bit će održan drugi nastavak 51. redovite sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH, a po završetku ove sjednice Skupština će započeti 52. redovito zasjedanje, dogovoreno je danas na pripremnom sastanku voditelja zastupničkih klubova na kojem je utvrđen i dnevni red za 52. redovitu sjednicu.