BILTEN

dugmeRegistraCirilica

 

 

 

 

 

 

 

 

skupstinalogogif

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

sglasnik

 

КОНКУРС ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ПЕТ ЧЛАНОВА УПРАВНОГ ОДБОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА „КОМУНАЛНО БРЧКО“ ДОО БРЧКО ДИСТРИКТ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Објављено: 14.06.2024.
Комплетан конкурс преузмите OВДЈЕ, а пријаву за конкурс преузмите OВДЈЕ.

На основу члана 11а Закона о јавним предузећима у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине („Службени гласник Брчко дистрикта БиХ“ број 22/18 – пречишћени текст и бројеви 5/20 и 10/22), Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштине Брчко дистрикта БиХ, расписује

КОНКУРС

ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ПЕТ ЧЛАНОВА УПРАВНОГ ОДБОРА

ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА „КОМУНАЛНО БРЧКО“ ДОО БРЧКО ДИСТРИКТ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

 

        Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштине Брчко дистрикта БиХ расписује Конкурс за избор и именовање пет (5) чланова Управног одбора Јавног предузећа „Комунално Брчко“ д. о. о. Брчко дистрикт Босне и Херцеговине (у даљем тексту: Конкурс).

Управни одбор се именује на период од четири године, уз могућност поновног именовања, с тим да исти чланови не могу бити именовани више од два пута узастопно.

 

Општи услови које кандидат мора да испуњава:

  1. да је држављанин БиХ;
  2. да није обухваћен одредбом члана IX става 1 Устава БиХ;
  3. да је здравствено способан.

 

Посебни услови које кандидат мора да испуњава:

  1. најмање висока стручна спрема;
    1. најмање пет година радног искуства.

 

Чланови Управног одбора не могу бити:

  1. директори јавних предузећа;
  2.  лица која су у управним одборима других јавних предузећа;
  3.  директор другог предузећа које је основано или је у власништву јавног предузећа;
  4.  лица која имају мање квалификације и мање радног искуства од руководног органа јавног предузећа, који бирају;
  5.  лица која су у радном односу у Јавном предузећу „Комунално Брчко“ д. о. о. Брчко дистрикт Босне и Херцеговине;
  6. лица која су правоснажном судском пресудом осуђивана за вршење кривичних дјела и лица против којих се води кривични поступак, осим кривичних дјела из области саобраћаја.

 

ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ

     Уз пријаву, потребно је да кандидат достави сљедећу документацију:

  1. овјерену копију дипломе;
  2. увјерење/потврду о радном искуству (оригинал или овјерена копија);
  3. увјерење о држављанству (оригинал или овјерена копија не старије од три мјесеца);
  4. својеручно потписану и од надлежног органа овјерену изјаву да кандидат није обухваћен одредбом члана IX става 1 Устава БиХ (не старију од три мјесеца);
  5. својеручно потписану и од надлежног органа овјерену изјаву да кандидат није директор другог јавног предузећа, да није у управним одборима других јавних предузећа, да није директор другог предузећа које је основано или је у власништву јавног предузећа и да није у радном односу у Јавном предузећу „Комунално Брчко“ д. о. о. Брчко дистрикт Босне и Херцеговине (не старију од три мјесеца).

Кандидати подносе пријаву у затвореној коверти лично у зграду Скупштине Брчко дистрикта БиХ у пријемну канцеларију или поштом на адресу: Скупштина Брчко дистрикта БиХ – Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија, Улица Младена Маглова број 2, 76100 Брчко, с назнаком:   

ПРИЈАВА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ПЕТ ЧЛАНОВА УПРАВНОГ ОДБОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА „КОМУНАЛНО БРЧКО“ ДОО БРЧКО ДИСТРИКТ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ – НЕ ОТВАРАЈ“.

 

Потписана пријава на Конкурс подноси се на прописаном обрасцу који се може преузети на писарници Скупштине Брчко дистрикта БиХ као и на интернет-страници Скупштине Брчко дистрикта БиХ (www.skupstinabd.ba).

Конкурс је отворен петнаест (15) дана од дана објављивања на интернет-страници Скупштине Брчко дистрикта БиХ (www.skupstinabd.ba) и на интернет-страници Јавног предузећа „Комунално Брчко“ д. о. о. Брчко дистрикт Босне и Херцеговине (www.komunalno.ba). У случају различитог датума објављивања на интернет-страници као рок за подношење пријаве рачуна се посљедњи датум објављивања на интернет-страници.

Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштине Брчко дистрикта БиХ ће извршити селекцију пријављених кандидата.

С кандидатима који испуњавају прописане услове биће обављен интервју. Мјесто и термин интервјуа ће бити објављени на огласној табли Скупштине Брчко дистрикта БиХ и интернет-страници Скупштине Брчко дистрикта БиХ (www.skupstinabd.ba).

Након спроведеног интервјуа Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштине Брчко дистрикта БиХ ће обавијестити најбоље рангиране кандидате с ранг-листе, да у року од пет (5) дана од дана обавјештења доставе увјерење о здравственој способности (не старије од три мјесеца), увјерење да се против кандидата не води кривични поступак осим кривичних дјела из области саобраћаја (не старије од три мјесеца) и увјерење да кандидат није правоснажно осуђиван за вршење кривичних дјела (не старије од три мјесеца).

Скупштина Брчко дистрикта БиХ ће именовати чланове Управног одбора с ранг-листе кандидата коју утврди Комисија, у року од тридесет (30) дана од дана достављања исте.

Одлука о именовању пет чланова Управног одбора Јавног предузећа „Комунално Брчко“ д. о. о. Брчко дистрикт Босне и Херцеговине  биће објављена у Службеном гласнику Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Одлука о именовању члана Управног одбора је коначна и против ње се може покренути управни спор.

НАПОМЕНА

За дипломе које су стечене у иностранству након 6. априла 1992. године потребна је нострификација.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити разматране.

Број: 01.7-48-94/24

Брчко,14.06. 2024. године

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋА  КОМИСИЈЕ

Ина Памукчић