BILTEN

dugmeRegistraCirilica

 

 

 

 

 

 

 

 

skupstinalogogif

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

sglasnik

 

ЈАВНИ КОНКУРС за избор три (3) члана Комисије за спровођење Кодекса понашања посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ из реда грађана

Објављено 24.06.2024. Преузми КОНКУРС, ПРИЈАВА.

На основу члана 53 Пословника о раду Скупштине Брчко дистрикта БиХ („Службени гласник Брчко дистрикта БиХ“ број 54/18 – пречишћени текст и бројеви 17/20 и 24/20) и члана 25 Кодекса понашања посланика  Скупштине Брчко дистрикта БиХ („Службени гласник Брчко дистрикта БиХ“ број 14/24), Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштине Брчко дистрикта Босне и Херцеговине расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

    за избор три (3) члана Комисије за спровођење Кодекса понашања

посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ из реда грађана

I.                   Расписивање Јавног конкурса

Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштинe Брчко дистрикта Босне и Херцеговине (у даљем тексту: Конкурсна комисија) расписује Јавни конкурс за избор три (3) члана Комисије за спровођење Кодекса понашања посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ из реда грађана.

Чланове Комисије за спровођење Кодекса понашања посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ из реда грађана именује Скупштина Брчко дистрикта БиХ.

Мандат чланова Комисије за спровођење Кодекса понашања посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ из реда грађана траје  четири (4) године, почевши  од дана именовања.

II.                Равноправна заступљеност

У саставу Комисије за спровођење Кодекса понашања посланика Скупштине Брчко дистрикта БиХ настојаће се обезбиједити заступљеност полова, у складу са Законом о равноправности полова у Босни и Херцеговини.

III.              Општи услови

Општи услови које члан Комисије за спровођење Кодекса понашања посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ из реда грађана треба да испуњава су сљедећи:

  1. да је пунољетан;
  2. да је држављанин Босне и Херцеговине;
  3. да има пребивалиште на територији Брчко дистрикта БиХ.

IV.             Посебни услови

Поред општих услова члан Комисије за спровођење Кодекса понашања посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ из реда грађана мора испуњавати и посебне услове:

1) да се против њега не води кривични поступак; 

2) да није члан политичке странке;

3) да има најмање десет година искуства у обављању послова одабране професије;

4) да има несумњив углед у друштву који се доказује одговарајућим референцама;

5) пожељно је да је укључен у друштвено користан рад, као и да има евентуално јавно запажен ангажман на питањима од интереса јавности.

V.                 Документација

Пријава на Јавни конкурс треба да садржи сљедећу документацију:

  1. пријавни образац с контакт подацима подносиоца пријаве, листом достављених докумената и својеручно потписан од подносиоца пријаве;
  2. увјерење о држављанству;
  3. увјерење о пребивалишту;
  4. увјерење о невођењу кривичног поступка;
  5. потписану и овјерену изјаву да лице није члан политичке организације;
  6. увјерење или потврду послодавца о радном искуству у обављању послова одабране професије;
  7. другу документацију која доказује услове из тачке IV алинеја 4 и 5.

Кандидати подносе пријаву у затвореној коверти лично у зграду Скупштине Брчко дистрикта БиХ у пријемну канцеларију или поштом на адресу: Скупштина Брчко дистрикта БиХ – Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија, Улица Младена Маглова број 2, 76100 Брчко, с назнаком:

„ПРИЈАВА НА ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ИМЕНОВАЊЕ ТРИ ЧЛАНА КОМИСИЈЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ КОДЕКСА ПОНАШАЊА ПОСЛАНИКА У СКУПШТИНИ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ ИЗ РЕДА ГРАЂАНА – НЕ ОТВАРАЈ”.

Потписана пријава на Јавни оглас подноси се на прописаном пријавном обрасцу који се може преузети на писарници Скупштине Брчко дистрикта БиХ као и на званичној веб-страници Скупштине Брчко дистрикта БиХ (www.skustinabd.ba).

Јавни конкурс ће бити објављен на званичној интернет-страници Скупштине Брчко дистрикта БиХ и РНУ „Радио Брчко”.

Рок за подношење пријава је осам (8) дана од дана посљедњег објављивања Јавног конкурса у једном од наведених средстава информисања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити разматране.

По затварању Јавног конкурса, Конкурсна комисија врши преглед и класификацију пријава кандидата за оне који испуњавају услове тражене Јавним конкурсом.

Конкурсна комисија ће обавијестити, путем званичне веб-странице Скупштине Брчко дистрикта БиХ, све пријављене кандидате о резултатима извршене класификације кандидата најкасније пет дана прије одржавања интервјуа с кандидатима који испуњавају услове прописане Јавним конкурсом.

Након спроведеног поступка интервјуисања Конкурсна комисија ће сачинити ранг-листу с редослиједом кандидата, према укупном броју бодова за сваког кандидата и доставити Скупштини Брчко дистрикта БиХ на разматрање.

Скупштина Брчко дистрикта БиХ ће, цијенећи положај кандидата на достављеној ранг-листи, донијети одлуку о именовању три члана Комисије за спровођење Кодекса понашања посланика у Скупштини из реда грађана.

За све додатне информације заинтересирани кандидати се могу обратити у Скупштину Брчко дистрикта БиХ на телефонски број: 049/215/516, локал 106.