ОДРЖАН ПРВИ НАСТАВАК 13. РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ

mala 13 rsУ првом наставку 13. редовне сједнице Скупштина Брчко дистрикта размотрила је и усвојила извјештаје Комисије за рад, здравство и социјалну заштиту и Комисије за комуналну, јавну дјелатност и заштиту околине по закључку Скупштине од 28. јануара 2021. године по којем су ове скупштинске комисије добиле задужење да анализирају врсту и висину примања запослених у јавном сектору.

Предсједник Скупштине Синиша Милић напоменуо да је су ти извјештаји усвојени уз закључак којим је управним одборима јавних предузећа, установа, фондова, завода и других правних лица која формира Брчко дистрикт, као и Влади и институцијама Дистрикта,  наложено да изврше усклађивање врсте и висине примања запослених.

„То усклађивање треба да се уради  на начин да минули рад у свим тим правним лицима буде на нивоу 0,3 одсто, да висина топлог оброка износи пет (5) КМ, да се укине право на регрес и да се висина дневнице за службена путовања утврди до висине дневница која је утврђена одлуком Владе Брчко дистрикта. Рок за реализацију овог закључка је 31. децембар  2021. године“, навео је Милић.

Размотрено је и усвојено низ одлука које се односе на извјештаје о пословању у 2020. години Јавног предузећа „Путеви Брчко“  те извјештај о  пословању Јавног предузећа „Лука Брчко“ у прошлој и првој половини ове године.

Усвојен је и извјештај о раду Независног одбора за избор шефа и замјеника шефа Полиције Брчко дистрикта за период 1. јануар – 30. јун 2021. године.

Предсједник Милић је истакао да би други наставак 13. редовне сједнице могао бити одржан за петнаест дана или раније, на датум одржавања ванредне сједнице на којој би се разматрао нацрт буџета за 2022. годину, што зависи од тога када ће Влада нацрт упутити у скупштинску процедуру.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 844 гостију и нема пријављених чланова