ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ УЧЕСТВОВАО НА ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ТВИНИНГ ПРОЈЕКТА

mala Tvining projekat-završna konferencija foto 2 Предсједник Скупштине дистрикта Брчко БиХ Синиша Милић обратио се данас учесницима завршне  конференције Твининг пројекта у Сарајеву заједно са другим  предсједавајућим парламената у БиХ изразивши захвалност  за реализацију пројекта чији је циљ оснаживање улоге парламената у БиХ у процесу европских интеграција. 

"Пројекат је важан из најмање два разлога, а то је што представља дио ширег процеса демократизације рада парламента дистрикта и што се и кроз овај пројекат и учешће наше скупштине препознаје механизам координације у процесу европских интеграција“, рекао је Милић. 

Милић је додао да политички процеси могу бити иницирани, али не и наметани са врха, да морају одражавати како уставну структуру тако и мишљење или став грађана и народа да би били општеприхваћени.

Он је позвао, како је рекао, пријатеље из ЕУ да, оно у чему се сви у БиХ слажу, а то је да процес придружења ЕУ нема алтернативу, учине изгледном, а не далеком перспективом БиХ.

Твининг пројекат у БиХ, у којем је од 2019. године по други пут учествовала и Скупштина дистрикта Брчко, спровели су уз подршку делегације ЕУ, Народна скупштина Мађарске, Хрватски сабор и парламент Аустрије. 

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 402 гостију и нема пријављених чланова