ОДРЖАНА ПРВА ОД ТРИ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О ПРЕДЛОГУ БУЏЕТА ДИСТРИКТА ЗА 2022. ГОДИНУ

mala Prva javna rasprava 3Предсједавајући Комисије за буџет Скупштине Брчко дистрикта БиХ Срђан Блажић рекао је на првој одржаној јавној расправи о предлогу буџета Дистрикта за 2022. годину да су позиције бруто плата и накнада комотно креиране, да се за те намјене годишње издваја близу 100.000.000 КМ, те да на тим позицијама има простора за уштеде и до 6.000.000 КМ.

Блажић је истакао да од учесника јавних расправа очекује квалитетне предлоге за измјене буџета, који је предложен у износу од око 239.000.000 КМ, како би био квалитетнији, прије свега, у дијелу који се односи на капитални буџет.

Он је напоменуо да је Влада Брчко дистрикта задужена да обезбиједи превоз грађанима који желе да учествују на јавним расправама о предложеном буџету за 2022. годину, које због Kовида-19 нису могле бити одржане као раније, у мјесним заједницама.

Градоначелник Брчког Есед Кадрић рекао је да Влада Дистрикта интензивно анализира предлоге буџета свих буџетских корисника те да се сагледавају могућности да се направе уштеде на материјалним трошковима и трошковима путовања службеника као и на другим позицијама које сада нису неопходне.

„Немамо довољан проценат буџета у предлогу који би задовољио потребе свих мјесних заједница на подручју Дистрикта. Радимо интензивно на уштедама како бисмо дошли до што већег износа средстава и распоредили их на капитални буџет по препорукама јавности предложеним током јавних расправа“, истакао је Кадрић.

Предсједник Мјесне заједнице Бузекара Радивоје Симикић истакао је да у тој мјесној заједници имају много пројеката од јавног интереса који због недостатка новца чекају на реализацију те да приоритетно треба урадити водоснабдијевање и путну инфраструктуру која је дотрајала, као и јавну расвјету.

Друга јавна расправа биће одржана данас, у великој сали Скупштине са почетком у 17.00 часова, док је трећа заказана за сутра, 23. октобра с почетком у 12.00 часова у дворани Дома културе.

Учесници јавне расправе своје предлоге и коментаре могу доставити у електронском облику на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 373 гостију и нема пријављених чланова