НАЦРТ ЗАКОНА О ПЧЕЛАРСТВУ УШАО У СКУПШТИНСКУ ПРОЦЕДУРУ

mala Pripremni za 16.rs foto 2Нацрт закона о пчеларству Брчко дистрикта ушао је у скупштинску процедуру и о њему ће се, у првом читању, посланици Скупштине Дистрикта изјаснити у сриједу 10. новембра на 16. редовном засједању.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је овај нацрт закона први пут у скупштинској процедури те да је то била иницијатива удружења пчелара.

„Настојаћемо да изађемо у сусрет удружењима пчелара али и онима који се баве пчеларством, а нису дио тих удружења. Водићемо рачуна да то законско рјешење буде по мјери свих. Наравно, уколико расположење посланика буде такво да пруже подршку том закону“, рекао је Милић.

Милић је напоменуо да је на припремном састанку шефова посланичких клубова договорено да се Нацрт закона о играма на срећу, у другом читању, нађе на дневном реду 17. редовне сједнице до када је рок за доставу амандмана овлашћених предлагача на овај нацрт, те да се исто односи и на пратећи Нацрт закона о прекршајима.

Он је рекао да је из скупштинске процедуре повучен Нацрт закона о пословним зонама који је усвојен у првом читању у претходном мандату, јер Влада ради на новом концепту закона о пословним зонама.

На дневном реду 16. редовне сједнице наћи ће се и низ извјештаја и других аката везаних за пословање и активности јавних предузећа, установа, фондова које формира Брчко дистрикт,  одлуке о именовању чланова Управног одбора Развојно-гарантног фонда, низ информација које су у скупштинску процедуру упућене на захтјев посланика те шест ревизорских извјештаја и предлог буџета Дистрикта за 2022. годину.

Прије почетка 16. редовног засједања посланици ће размотрити преостале тачке дневног реда 15. редовне сједнице.   

Подијелите на друштвеним мрежама