Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати директан пренос сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ или снимак посљедње сједнице. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

ОДРЖАН ПРИПРЕМНИ САСТАНАК ЗА 23. РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ

mala Foto 1 Pripremni za 23.rs Шефови посланичких клубова одржали су данас припремни састанак ради утврђивања дневног реда за 23. редовну сједницу Скупштине Брчко дистрикта.

Договорено је да сједница буде одржана у сриједу, 6. априла, с почетком у 10 часова с дневним редом од четрдесет двије (42) тачке.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да у дневном реду доминира Предлог одлуке о измјени буџета Дистрикта за 2022. годину.

„По први пут ребаланс буџета ће бити разматран по процедури која је предвиђена за доношење буџета. То значи да нам, у наредна два мјесеца, слиједи скупштинска расправа о предлогу који је дошао из Владе Дистрикта. Имаћемо, најмање, једну јавну расправу и могућност амандманског дјеловања. Тек потом ћемо имати могућност изјашњења о предлогу ребаланса буџета“, појаснио је предсједник Милић. 

Предсједник је навео да очекује да ће до сриједе Скупштини бити  достављено мишљење Економско-социјалног савјета о Нацрту закона о регулисању цијена у Дистрикту да би се тај нацрт закона могао разматрати и усвајати у првом читању на сједници. 

Он је додао да ће се пред посланицима на 23. редовној сједници, у другом читању, наћи и измјене закона о јавним предузећима и закона о правним лицима којa оснива Брчко дистрикт, извјештаји јавних предузећа, установа и других правних лица која формира Дистрикт, сагласности које даје Скупштина на финансијске и друге акте правних лица као и низ информација којима посланици остварују своје право на надзор над радом извршне власти.

У дневни ред 23. редовне сједнице увршћен је и низ одлука о утврђивању јавног интереса за Брчко дистрикт.

На припремном састанку договорено је и да 24. редовна сједница буде одржана 27. априла.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 628 гостију и нема пријављених чланова