Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати промотивни видео Скупштине Брчко дистрикта БиХ. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

ДОГОВОРЕНЕ ТРАСЕ АУТО-ПУТА КРОЗ БРЧКО

mala Foto 1 auto put sastanakПредлози за трасе ауто-путева Београд–Сарајево–Београд  и Београд–Бањалука које пролазе кроз Дистрикт прихваћени су на састанку представника извршне и законодавне власти Дистрикта с представницима власти БиХ, ентитета и јавних предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ и „Аутоцесте Федерације“ и супервизором за Брчком.

Рјешења је понудио Завод за планирање, пројектовање и изградњу Дистрикта, а састанак је одржан у Градској вијећници у Брчком.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да су договором о коридорима за изградњу ауто-путева који пролазе кроз Брчко отклоњене све препреке за реализацију важних капиталних пројеката који се интензивно одвијају на релацији ауто-пута из правца Бање Луке ка Бијељини.Foto 2 auto put izjava Mlic

„Сигуран сам да ће и дистрикт Брчко у даљој разради ових коридора учинити максималан напор да коначна рјешења буду припремљена за усвајање кроз изјашњавање на Влади и Скупштини Дистрикта о предлогу измјена и допуна просторног плана“, истакао је Милић.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић рекао је да је наредни корак да Завод за планирање, пројектовање и изградњу, на техничком нивоу, сачини коначан предлог, који би, у савјетодавном смислу био сагледан  још једном од стране јавних предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ и „Аутоцесте Федерације“, након чега ће ићи у парламентарну процедуру и на јавни увид.

Министар комуникација и саобраћаја БиХ Војин Митровић  напоменуо је да ће ауто-путеви повезати БиХ са земљама западног Балкана и Европском унијом, док ће Дистрикту омогућити да има још бољу позицију за стране и домаће улагаче.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је да је на састанку договорена и траса гасовода који ће пролазити кроз Дистрикт.

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић рекао је да је постигнуто рјешење оптимално и за Федерацију и за Републику Српску.

Супервизор за Брчко Џонатан Менути (Jonathan Mennuti) рекао је да очекује скору реализацију постигнутог договора. 

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 295 гостију и нема пријављених чланова