Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати промотивни видео Скупштине Брчко дистрикта БиХ. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О ПРЕДЛОГУ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА

mala Foto 1 Javna raspravaСкупштинска Комисија за буџет одржала је јавну расправу о предлогу измјене буџета Брчко дистрикта за 2022. годину у износу  од 37.327.763,39 KM,  на коју се одазвао велики број грађана, представника мјесних заједница и удружења.

Предсједавајући Комисије за буџет Скупштине Брчко дистрикта Срђан Блажић рекао је да су ово друге по реду измјене буџета Дистрикта за ову годину чији ће се већи дио средстава распоредити на капитални буџет, одштету због суше и  подстицаје у пољопривреди, те на здравство и Владино Одјељење за образовање.

Блажић је истакао да се и овај као и претходни ребаланс усваја по процедури која се примјењује и приликом усвајања буџета за наредну фискалну годину.

„Оно што је важно је да ћемо добити и предлоге од грађана и удружења које ћемо разматрати на Комисији и оно што буде оправдано уврстићемо у коначну верзију ребаланса буџета и урадити прерасподјелу средстава“, рекао је Блажић.Foto 2 Javna rasprava

На јавној расправи представници неколико  мјесних заједница истакли су да су проблеми са водоснабдијевањем и канализацијом вишегодишњи те да их треба ријешити.

Предсједник Мјесне заједнице Буквик Илија Јовичић рекао је да је осим водоснабдијевања у Буквику потребно наставити асфалтирање подмајевичке магистрале која иде од Ћосета кроз Вујичиће до Буквика, док је предсједник Мјесне заједнице Доњи Брезик Дражен Ружичић рекао да имају тридесет предлога, али да је сада приоритет асфалтирање Улице Јуре Каштелана која води до зграде подручног одјељења Прве основне школе у тој мјесној заједници.

Жељко Лазаревић, представник Уније пацијентских удружења Брчко дистрикта рекао је да су овим удружењима неопходна средства  за рад,  да их нису успјели добити у протекле двије године због чега су им се нагомилали дугови, те да треба  да добију статус удружења од посебног значаја.

Своје предлоге за ребаланс буџета грађани могу доставити скупштинској Комисији за буџет у наредних двадесетак дана.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 359 гостију и нема пријављених чланова