BILTEN

dugmeRegistraCirilica

 

 

 

 

 

 

 

 

skupstinalogogif

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

sglasnik

 

Име и презиме: 6-dorde-popovic


Назад на листу посланика
Ђорђе Поповић 
 
Датум рођења:
30. јануар 1970. године
 
Мјесто рођења:
Тузла
 
Пребивалиште:
Брчко 
 
Страначка припадност:
Народна партија Српске
 
Посланик у Скупштини:
Од 2020. године
(Изабран за посланика у Народној скупштини Републике Српске 2018. године.)

 

Дужност у Скупштини:

Члан Комисије за спровођење Кодекса понашања посланика Скупштине Брчко дистрикта БиХ и Комисије за комуналну, јавну дјелатност и заштиту околине .

(Током мандата у Народној скупштини Републике Српске 2018. године био је члан парламентарног Одбора за безбједност, Одбора једнаких могућности, те Одбора за трговину и туризам.)

 

 
Стручна спрема:
ВСС – доктор техничких наука
 
Страни језици:
Енглески
 
Биографија:
Рођен је 30. јануара 1970. године у Тузли. Основну школу завршио је у Лопарама, а  средњу Машинско-саобраћајну школу у Тузли. Универзитетску диплому стекао је на Факултету техничких наука у Новом Саду 1995. године у звању дипломирани саобраћајни инжењер. На истом факултету 2006. године стиче академско звање дипломирани инжењер саобраћаја – мастер. Магистрирао је 2011. године на Саобраћајном факултету у Добоју, Универзитет Источно Сарајево, а 2015. године је на истом факултету одбранио докторску дисертацију на тему „Модел за унапређење транспортне услуге у Поштама Српске" и стекао звање доктора техничких наука – област саобраћаја.

Од 1996. године до 2000. године био је запослен у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, а од 2000. године до 2008. године у Полицији Брчко дистрикта, гдје је обављао дужности командира Полицијске станице за безбједност саобраћаја Брчко, инспектора Унутрашње контроле, командира Полицијске станице Брчко, командира Јединице опште полиције и командира Јединице саобраћајне полиције. 

У току професионалне каријере обављао је и дужност савјетника замјеника министра транспорта и комуникација БиХ, замјеника директора предузећа „Протерм" Костајница, директора Јавне установе „Академска и истраживачка мрежа" Републике Српске, директора предузећа „Рудник и термоeлектрана Угљевик" и народног посланика у Народној скупштини Републике Српске. За министра саобраћаја и веза Републике Српске именован је у фебруару 2020. године, а дужност је обављао до јануара 2021. године.

Поповић је био потпредсједник Демократског народног савеза и члан Главног одбора. Био је предсједник Општинског одбора ДНС-а Лопаре и одборник у Скупштини општине Лопаре у два мандата.

Ангажован је на Саобраћајном факултету у Добоју у звању доцента, од јула 2016. године.

Као спољни сарадник Факултета техничких наука у Новом Саду учествовао је у изради неколико пројеката из саобраћаја, а као аутор и коаутор објавио је преко двадесет радова на теме из саобраћајног инжењерства у часописима и зборницима радова, уџбеник и приручник.

Ожењен, отац двоје дјеце.

По националности је Србин.

 
Контакт:
Телефон:

Мејл:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Напомена : Посланици Скупштине Брчко дистрикта БиХ сами су испунили образац с биографским подацима, искључиво за потребе презентације на Веб-страници. Врста и обим података који су објављени на овој страници представљају њихов властити избор, а Стручна служба Скупштине интервенисала је само у случају правописних и граматичких грешака.