Име и презиме: 12-milijana-simic


Назад на листу посланика
Милијана Симић 
 
Датум рођења:
23. септембар 1985. године
 
Мјесто рођења:
Бијељина
 
Пребивалиште:
Брчко 
 
Страначка припадност:

Социјалистичка партија (СП)

 
Посланик у Скупштини:
Од 2020. године
 
Дужност у Скупштини:
Предсједавајућа Комисије за заштиту људских права. Члан Комисије за равноправност полова и Комисије за европске интеграције.
 
Стручна спрема:
ВСС
 
Страни језици:
Енглески 
 
Биографија:
Рођена 23. септембра 1985. године у Бијељини.  Дипломирани економиста. Члан Социјалистичке партије. Предсједник Актива жена Социјалистичке партије Брчко. Активиста, координатор удружења „Беба више“ од 2016. до 2019. године, представник БиХ у Скупштини Европске кровне организације „Fertility Europe“, која се бави проблематиком неплодности, од 2018. до 2020. године. Професионално радила као програмер и графички дизајнер. Као едукатор учествовала у бројним пројектима који су унапређивали и јачали улогу жена и младих у друштву, укључивши обуке програмирања, дизајна,  дигиталног маркетинга итд. Удата, мајка једног дјетета. 
 
Контакт:
Телефон:
Мејл:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Напомена : Посланици Скупштине Брчко дистрикта БиХ сами су испунили образац с биографским подацима, искључиво за потребе презентације на Веб-страници. Врста и обим података који су објављени на овој страници представљају њихов властити избор, а Стручна служба Скупштине интервенисала је само у случају правописних и граматичких грешака.

Подијелите на друштвеним мрежама