PREDSTAVLJEN PROJEKT „DIGITALNO UPRAVLJANJE DEMINIRANIM ZEMLJIŠTEM“

mala Foto 1 digitalizacija deminiranjeKomisija za evropske integracije Skupštine Brčko distrikta održala je danas sjednicu na kojoj je članovima Komisije i predstavnicima vladinih odjeljenja predstavljen projekt „Digitalno upravljanje deminiranim zemljištem na području Brčko distrikta BiH„ organizacije „Posavina bez mina“.Predsjednica organizacije „Posavina bez mina“ Svjetlana Pavlović istakla je da se ovim projektom nudi jedinstveno softversko rješenje kako bi se na jednom mjestu nalazili svi podaci o deminiranim površinama na području Distrikta.

Opširnije...

IZABRANO RADNO TIJELO VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA

mala  фото 3Na konstitutivnoj sjednici Vijeća nacionalnih manjina Brčko distrikta, koja je održana danas, za  predsjedavajućeg Vijeća izabran je Asmir Huskić iz romske nacionalne manjine, a njegovi zamjenici će biti Lidija Ljubojević iz crnogorske nacionalne manjine i Irmela Turbić iz turske nacionalne manjine.

Opširnije...

POČELA REKONSTRUKCIJA ULICA I PUTEVA NA PODRUČJU DISTRIKTA

mala Radovi ulica foto 1Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica Vuka Karadžića i Dušana Vasiljeva kojim je ozvaničen  početak građevinskih radova na više lokacija na području Distrikta. 

Opširnije...

USVOJEN ZAKON O REGULISANJU CIJENA U BRČKO DISTRIKTU BiH

mala 24 рс фото 1Skupština Brčko distrikta je na 24. redovnom zasjedanju usvojila Zakon o regulisanju cijena u drugom čitanju kojim bi se trebao stabilizovati rast cijena na tržištu i spriječiti dosadašnja praksa neujednačenih cijena proizvoda na policama i prilikom naplate. Predsjednik Skupštine Siniša Milić je napomenuo da su entiteti ovaj zakon donijeli mnogo ranije i da su Zakonom predviđene novčane kazne za one koji ne budu postupali po zakonu.

Opširnije...

MILIĆ: DEVETI MAJ UVRSTITI U PRAZNIKE DISTRIKTA

mala  побједе фото 7Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je obaveza Brčko distrikta da kroz Zakon o praznicima deveti maj-Dan pobjede nad fašizmom predvidi kao praznik, s tim da ne bi bio neradni dan.

Opširnije...

ČESTITKA PREDSJEDNIKA I POTPREDSJEDNIKA SKUPŠTINE POVODOM SVJETSKOG DANA SLOBODE MEDIJA

„Svim urednicima, novinarima, i ostalim  medijskim radnicima čestitamo Svjetski dan slobode medija.

Sloboda medija uz  profesionalno, objektivno i nepristrasno izvještavanje građana temelj je svakog demokratskog i naprednog društva.

Težina novinarske profesije, koja je često diskriminisana, obavezuje nas da zajedničkim zalaganjem jačamo njen kredibilitet  s ciljem razvijanja slobode govora, ali i odgovorne upotrebe novinarskog pera.

Nadamo se da će, kao i do sada, naša saradnja i u budućnosti biti na visokom profesionalnom nivou.“

Potpredsjednik Skupštine                                            Predsjednik Skupštine

Ivo Filipović                                                                   Siniša Milić