ДЕВЕТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА 2. ЈУНА, НА ДНЕВНОМ РЕДУ ОСАМНАЕСТ ТАЧАКА

mala Prirpemni 9 rs 4 Девета редовна сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ биће одржана у сриједу, 2. јуна, са дневним редом од осамнаест  тачака,  договорено је данас на припремном састанку шефова посланичких клубова и представника Владе.

Пред посланицима ће се, између осталог, наћи информација о  тренутној епидемиолошкој ситуацији у Дистрикту, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о предшколском васпитању и образовању у другом читању, као и извјештаји о спроведеним процедурама за избор члана управних одбора јавних предузећа „Лука“ и „Радио Брчко“ и чланова Јавног предузећа „Путеви“ те одлуке о њиховим именовањима.

На захтјев посланика, у дневни ред је увршћена Информација о стипендирању студената, као и Информација  о успостављању регистра предузећа и предузетника који послују са органима управе и институцијама Дистрикта и правним лицима чији је оснивач Дистрикт.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић подсјетио је да се власт у претходном мандату опредијелила за што транспарентнији рад и да је успостављен регистар запослених и њихових примања у јавном сектору, те да је с те стране слиједила иницијатива, прво као информација, а потом и одлука о успостави сличног регистра који би садржавао податке о правним и физичким лицима која на различите начине послују са буџетом Дистрикта.

Предсједник Милић је истакао да су се шефови посланичких клубова опредијелили да разматрање и усвајање Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о празницима Брчко дистрикта БиХ пролонгирају за наредну сједницу како би што квалитетније припремили амандмане на овај закон.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 436 гостију и нема пријављених чланова