ПРИЈЕМ ЗА ДЕЛЕГАЦИЈУ ОПШТИНЕ ОБИЛИЋ

mala Prijem ObilićПредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић примио је данас у  свом кабинету делегацију Општине Обилић из Косова и Метохије и представнике СПКД „Просвјета“ Брчко.

            Предсједник Милић подсјетио је да у Републици Српској већ неколико година траје пројекат „Спојимо дјецу КиМ и Републике Српске“, те да је у тај пројекат укључен и Дистрикт Брчко у којем тренутно борави 43 дјеце из општине Обилић.

„Настављамо сарадњу и на културном, просвјетном и другим пољима. Захвалио бих  нашим гостима на позиву да делегација Брчко дистрикта присуствује обиљежавању Крсне славе општине - Видовдана, 28. јуна“, рекао је предсједник Милић.

Предсједник је подсјетио да је Брчко дистрикт прошле године донирао 15.000 КМ за изградњу Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ за дјецу с потешкоћама у развоју у Косовској Митровици, и да је Дистрикт од Владе Србије добио милион марака за изградњу обданишта у насељу Илићка.

Предсједник Општине Обилић Горан Данчетовић рекао је да је ово други пут како дјеца из те општине бораве у Брчком, те да је пројекат „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ веома значајан јер дјеца са КиМ у Српској могу да доживе и виде многе ствари које им нису доступне у њиховој општини.

Предсједник СПКД „Просвјета“ Брчко Драган Томић напоменуо је да су дјеца из Обилића стигла у Брчко у суботу на седмодневни боравак, да су јуче имали пријем код предсједника Владе Републике Српске, те да су за њих током боравка припремили неколико занимљивих активности.

Подијелите на друштвеним мрежама