МИЛИЋ: У БУЏЕТУ ЗА 2022. ГОДИНУ ПОТРЕБНО ОБЕЗБИЈЕДИТИ СРЕДСТВА ЗА РАД ДНЕВНОГ ЦЕНТРА

mala 3.OŠ 1„Упутићу амандмане на Предлог буџета за 2022. годину којим би се обезбиједила средства за сталну позицију професионалног асистента који ће радити са дјецом с потешкоћама у развоју која похађају Трећу основну школу, као и средства за формирање и рад дневног центра за ову дјецу и младе с подручја Дистрикта“, рекао је предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић приликом посјете Трећој основној школи, једном од одјељења у Петој основној школи у које иду дјеца ромске националности и ЈУ обданиште „Наша дјеца“ у насељу Илићка, а поводом Недјеље дјетета.

Милић је навео да су та средства неопходна како би се дјеци с потешкоћама у развоју омогућила квалитетнија инклузија у школи и друштву.

„Инсистираћемо и на томе да се сваке године тражи извјештај у односу на међународне стандарде о правима дјетета у Брчком, да подвучемо линију и видимо како та права можемо унапређивати“, истакао је Милић.

Директор Треће основне школе Владимир Симић рекао је да  школу похађа дванаест ученика с потешкоћама у развоју који су распоређени у два одјељења, да је главни проблем недостатак сталног професионалног асистента за рад с том дјецом,  те да са дјецом раде асистенти примљени по уговору о дјелу. Vrtić 4 

Директор Пете основне школе Мирза Фазловић казао је да од 888 ученика колико их укупно има у централној и двије подручне школе, деведесет четири ученика су Роми и да у задње три године биљеже пораст ученика из те популације.  

Директор ЈУ обданиште „Наша дјеца“ Јасна Јовичић рекла је да у тој установи дјецу од најраније доби упознају с њиховим правима али и обавезама. 

С предсједником Милићем  дјецу су посјетили и Ана Котур-Еркић и Жељко Лазаревић, добитници специјалног признања Уницефа БиХ за новинарски допринос у заштити права дјетета.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 886 гостију и нема пријављених чланова