УСВОЈЕНЕ ИЗМЈЕНЕ И ДОПУНЕ ЗАКОНА О ЛОВСТВУ

mala Foto 14.rs 4Скупштина Брчко дистрикта БиХ је на 14. редовном засједању, у првом читању,  једногласно усвојила Нацрт закона о измјени и допуни Закона о ловству Брчко дистрикта којим ће бити омогућен повремени лов на штеточине.

„Више пута у току године биће омогућен лов у зависности од потреба  док се не ријеши питање лова на подручју Брчко дистрикта, будући да је и даље на снази његова обустава“, рекао је предсједник Скупштине Синиша Милић.

Милић је додао да се током дискусије чула и потреба да се на сличан начин уреди и област риболова јер и ту постоје одређени проблеми те да је сигуран да ће од ресорног одјељења бити одређених иницијатива за рјешење овог проблема.

У првом читању усвојене су и измјене и допуне закона које се односе на законе о платама и накнадама запослених у правосуђу Дистрикта те правобраниоца и замјеника правобраниоца.

На 14. редовном засједању посланици су размотрили десет ревизорских извјештаја који се односе на финансијско пословање институција, органа управе, те правних лица која је формирао Дистрикт.Foto 14.rs 3

Предсједник Милић је навео да се кроз скупштинску расправу дошло до закључка о потреби промјене методологије разматрања ревизорских извјештаја на чему ће Скупштина радити наредних дана у сарадњи с представницима Канцеларије за ревизију те је предложио да се већа улога у томе да скупштинској Комисији за праћење рада Владе и институција Брчко дистрикта.

На 14. редовној сједници размотрена је информација о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Дистрикту која је оцијењена као задовољавајућа.

Усвојено је низ одлука које се односе на утврђивање јавног интереса, затим Одлука о оснивању Савјета националних мањина Брчко дистрикта  и Одлука о именовању директора и два замјеника директора Канцеларије за превенцију корупције и координацију активности на сузбијању корупције.

Посланици ће 14. редовно засједање наставити за четрнаест дана када ће размотрити преостале четири тачке дневног реда.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 855 гостију и нема пријављених чланова