НА ПРИПРЕМНОМ САСТАНКУ УТВРЂЕН ДНЕВНИ РЕД ЗА 15. РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ

mala Pripremni 1На припремном састанку шефова посланичких клубова утврђен је дневни ред за 15. редовну сједницу Скупштине Брчко дистрикта БиХ која ће бити одржана 28. октобра 2021. године.

У дневни ред је увршћено неколико закона у другом читању, међу којима су нацрти закона о јавној имовини Брчко дистрикта, о власништву и другим стварним правима као и о измјенама и допунама Закона о ловству.

На дневном реду 15. редовног засједања наћи ће се, између осталог, и двадесет једна одлука која се односи на утврђивање јавног интереса, извјештаји о раду институција, јавних предузећа, установа и других правних лица које је формирао Дистрикт, као и ревизорски извјештаји три владина одјељења.

„На протеклој сједници смо донијели закључак да убудуће на сједницама не буде више од три ревизорска извјештаја што смо овај пут и испоштовали“ подсјетио  је потпредсједник Скупштине Иво Филиповић.

Пред посланицима ће се наћи и предлог буџета Дистрикта за 2022. годину и Извјештај о извршењу буџета Дистрикта за прву половину ове године.

Потпредсједник Филиповић позвао је грађане да учествују у јавним расправама о предлогу буџета и напоменуо да ће прва од три бити одржана данас у 17.00 часова у великој сали Скупштине, те да ће преостале двије бити одржане сутра и у суботу, 22. и 23. октобра.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 353 гостију и нема пријављених чланова