НА ПРИПРЕМНОМ САСТАНКУ УТВРЂЕН ДНЕВНИ РЕД ЗА 19. РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ

mala Foto Pripremni za 19.rs Шефови посланичких клубова Скупштине Брчко дистрикта БиХ одржали су данас припремни састанак на којем су договорили дневни ред за 19. редовну сједницу Скупштине која ће бити одржана 26. јануара у 10 часова.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да се на дневном реду налази неколико законских рјешења у другом читању међу којима је и Нацрт закона о играма на срећу и Нацрт закона о прекршајима.

„Ради се свакодневно на усаглашавању амандмана и покушаћемо да у законском року постигнемо сагласност  о амандманима на ове законе с циљем да буду усвојени у наредну сриједу. Закон о играма на срећу предвиђа повећање прихода у буџету Дистрикта Брчко по основу приређивања тих игара“, рекао је предсједник Милић.

Милић је истакао да је приређивање игара на срећу специфична дјелатност која се мора озаконити на начин да рад приређивача игара на срећу буде регулисан, прије свега, да буду регистровани и пријављени, док с друге стране постоји потреба да се обезбиједе што већи извори прихода с тим да се води рачуна да не дође до затварања постојећих приређивача због људи који тамо раде.

На 19. редовном засједању, у другом читању, посланици ће се изјаснити о Нацрту закона о социјалном предузетништву, Нацрту закона о измјенама Закона о банкама, те о неколико одлука о утврђивању јавних интереса којима се ствара претпоставка за реализацију низа инфраструктурних пројеката.

„У овом дневном реду нећемо имати извјештаје о ревизији финансијског пословања институција Брчко дистрикта јер су такав захтјев исказали из Канцеларије за ревизију због тога што је велики број ревизора или у изолацији или је заражен ковидом“, рекао је Милић.

Додао је да је разматрање Нацрта закона о пчеларству у другом читању, на захтјев пчелара, одгођено док се не ријеше спорна питања и не отклоне све дилеме представника пчелара у вези са овим законским рјешењем.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 309 гостију и нема пријављених чланова