Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати директан пренос сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ или снимак посљедње сједнице. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ СА РОМСКОМ ЗАЈЕДНИЦОМ

mala Foto potpisivanje MemorandumaПредсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић и представник ромске заједнице у Дистрикту Мејра Шечић потписали су данас Меморандум о сарадњи чији је циљ побољшање положаја Рома у овој локалној заједници.

Предсједник Милић рекао је да ће се формирати посебно радно тијело које ће пратити реализацију обавеза из Меморандума што ће допринијети интеграцији ромске популације у локалној заједници као једном од постављених циљева те да су, према захтјеву Рома, дефинисане четири области дјеловања.

„На овај начин су представници Владе и Скупштине исказали добру вољу да раде на свему ономе што може допринијети интегрисању ромске популације у наше локално друштво. Овај меморандум почива, прије свега, на Повељи Уједињених нација и другим међународним конвенцијама које утврђују и промовишу права припадника мањина“, рекао је предсједник Милић и додао да је ово још један значајан корак ка унапређивању статуса ромске мањине као најбројније мањине на простору Дистрикта.

Градоначелник Есед Кадрић подсјетио је да Влада Дистрикта, кроз Одјељење за расељена лица, избјеглице и стамбена питања, спроводи пројекте и програме из области стамбеног збрињавања ромске популације и да интензивно ради на укључивању ромске дјеце у наставно-образовни процес што је већ дало добре резултате.

Градоначелник Кадрић је напоменуo да је Брчко дистрикт свим становницима, укључујући и Роме, обезбиједио здравствену заштиту те да се, у сарадњи с неким јавним предузећима, раде програми запошљавања Рома.

Представник ромске заједнице у Дистрикту и посланик у Скупштини Брчко дистрикта Мејра Шечић рекла је да је задовољна потписаним Меморандумом јер су у њему дефинисане четири области дјеловања, и то: здравство, запошљавање, образовање и стамбено збрињавање Рома.

Потписивању Меморандума претходило је подизање ромске заставе на јарболима испред зграде Скупштине и Вијећнице, а поводом обиљежавања Међународног дана Рома 8. априла.

Foto romska zastava

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 163 гостију и нема пријављених чланова