ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦА И ПУТЕВА НА ПОДРУЧЈУ ДИСТРИКТА

mala Radovi ulica foto 1Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић обишао је данас радове на реконструкцији улица Вука Караџића и Душана Васиљева којим је озваничен  почетак грађевинских радова на више локација на подручју Дистрикта.

Предсједник Милић подсјетио је да је, на основу скупштинске одлуке, за послове реконструкције, санације и за изградњу улица и кружних токова за 2022. годину издвојено 4.300.000 КМ.

        „Значајан дио ових радова биће обављен на подручју града као и на важнијим магистралним дионицама. С обзиром да је уже градско језгро претходних година било запостављено када су у питању ови капитални пројекти, на овај начин ћемо исправити и ту аномалију“, истакао је предсједник Милић.

Он је додао да најстарији дио града којем припада Улица Вука Караџића неће бити запостављен те да ће се у сарадњи с Комисијом за заштиту историјских споменика БиХ радити на уређењу културно-историјских споменика који су дио овог регулационог плана, што подразумијева обнову задужбине Крсмановића. 

Директор Јавног предузећа „Путеви Брчко“ Владо Јевтић рекао је да је ове године планирана реализација двадесет шест  пројеката из области путне инфраструктуре, од којих се двадесет односи на изградњу, реконструкцију и санацију путева, два пројекта се односе на изградњу кружних токова и то на улазу у насеље „Ш“ (Еш) и код градског стадиона, у насељима Горице и Гредице радиће се на изградњи два аутобуска стајалишта, те ће на двије раскрснице у насељима Четврти јул и Брка бити постављени семафори.

Јевтић је напоменуо да су укупни трошкови одржавања и изградње, реконструкције и санације путне инфраструктуре за ову годину, Јавног предузећа „Путеви Брчко“, већи од 9.000.000 КМ.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 440 гостију и нема пријављених чланова