Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

ODLUKA O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVE O PRIJEDLOGU BUDŽETA

Opširnije...

PRIJEDLOG BUDŽETA ZA 2023. GODINU UŠAO U SKUPŠTINSKU PROCEDURU, JAVNE RASPRAVE 18, 20. I 22. OKTOBRA

mala Foto 2 10. VS Prijedlog budžeta Brčko distrikta za 2023. godinu u iznosu od 281.381.660 KM ušao je u skupštinsku proceduru i o njemu će se u naredna dva mjeseca putem javnih rasprava moći izjasniti i građani Distrikta.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je Prijedlog budžeta ušao u skupštinsku proceduru u skladu sa statutarnim i zakonskim rokovima te da se kampanja za opšte izbore nije odrazila na redovan rad institucija Brčko distrikta.

Opširnije...

ČESTITKA PREDSJEDNIKA I POTPREDSJEDNIKA SKUPŠTINE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA UČITELJA

Svim učiteljicama i učiteljima i svima ostalima koji kroz obrazovni sistem doprinose obrazovanju djece i mladih želimo sretan 5. oktobar, Međunarodni dan učitelja.

Opširnije...

10. VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE

Preuzmite materijal OVDJE!

 

Sjednica će se održati prije početka nastavka 30. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH zakazanog za 5. oktobar 2022. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.

Za sjednicu predlažem sljedeći:

D N E V N I   R E D

 

  1. RAZMATRANJE PRIJEDLOGA BUDŽETA BRČKO DISTRIKTA BiH ZA 2023. GODINU – izvjestilac gradonačelnik

POČELA GRADNJA PRVOG UNIVERZITETSKOG KAMPUSA U BRČKOM

mala Foto 1 kampus kamen temeljacU Brčko distriktu počela je gradnja prvog univerzitetskog kampusa u vlasništvu Evropskog univerziteta.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, koji je položio kamen-temeljac za gradnju ovog kampusa zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem i osnivačem Evropskog univerziteta Nedeljkom Stankovićem, rekao je da bi ovo trebalo da bude i početak gradnje kvalitetnog visokoškolskog obrazovnog procesa na prostoru Distrikta.

Opširnije...

UPUTSTVO BIRAČIMA KOJIMA JE POTREBNA POMOĆ DRUGOG LICA ZA OSTVARIVANJE BIRAČKOG PRAVA

mala foto izbornaPoštovani sugrađani,

 da biste ostvarili svoje biračko pravo uz pomoć drugog lica na predstojećim Općim izborima 2022. godine u Bosni i Hercegovini, koji se održavaju 02. 10. 2022. godine, obavještavamo vas da je u skladu s provedbenim aktima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine potrebno da:

Opširnije...