BILTENLAT

   

   

   

   

  DUGME REGISTRA

  skupstinalogogif

  SLUŽBENI GLASNIK

  sglasnik

   

  DNEVNI RED I RADNI MATERIJAL 56. REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE

  Dostupni radni materijal preuzmite OVDJE.

  Sjednica će se održati po završetku nastavka 55. sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH zakazanog za 28. februara 2024. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.

  USVOJEN PLAN RADA SKUPŠTINE ZA 2024. GODINU I DATA SAGLASNOST ZA USKLAĐIVANJE PLATA RADNIKA LUKE S MINIMALNOM ZAKONSKOM PLATOM

  mala Foto 2 nastavak 55.rsSkupština Brčko distrikta BiH je u prvom nastavku 55. redovne sjednice dala saglasnost da se plate radnika JP „Luka Brčko“ usklade s minimalnom zakonskom platom.

  IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNI ZAKON DISTRIKTA BIT ĆE USKLAĐEN S KONVENCIJAMA VIJEĆA EVROPE

  mala Foto 1 55.rsSkupština Brčko distrikta BiH je na započetoj 55. redovnoj sjednici usvojila, u prvom čitanju, Izmjene i dopune Krivičnog zakona Brčko distrikta kojim će ovaj zakon biti usklađen s konvencijama Vijeća Evrope, odnosno Istanbulskom konvencijom o prevenciji i borbi nasilja nad ženama i nasilja u porodici i  Lanzarote konvencijom o zaštiti djece od seksualnog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja, a koje je BiH potpisala 2013. godine.

  DNEVNI RED I RADNI MATERIJAL 55. REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE

  Sjednica će se održati po završetku nastavka 54. sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH zakazanog za 14. februara 2024. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice. 

  Raspoloživi radni materijal u elektronskom obliku preuzmite OVDJE.

  ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK, UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 55. REDOVNU SJEDNICU

  mala DSC 0263Na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova i gradonačelnika Brčko distrikta BiH, koji je održan danas, dogovoreno je da nastavak 54. redovne sjednice bude održan u srijedu, 14. februara s početkom u 10 sati i da se po njegovom okončanju održi 55. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH za koju je utvrđen dnevni red s više od 60 tačaka.

  U DRUGOM ČITANJU USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O POLICIJI I POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA KAO I DOPUNA KRIVIČNOG ZAKONA

  Skupština Brčko distrikta BiH započela je 54. redovnu sjednicu na kojoj je, u drugom čitanju, usvojila izmjene i dopune Zakona o policiji i Zakona o policijskim službenicima Brčko distrikta.